07 desember 2010

Mal til vinhus

Tiden flyr og etter langt om lenge og lenger enn langt, har jeg endelig fått laget en mal til vinhuset jeg laget til Scrappiness sin utfordring i Oktober.

Her kommer en julevariant....

Skjær til en kartong i størrelse 8x12 inch. For å lage brettekanter til husveggene preg kartongen ved 1/2, 3 3/8, 6 2/8 og 9 1/8 inch.

Skjær så til en kartong i størrelsen 2 7/8 x 3 7/8 inch. Preg deretter ved 1/2 og 3 3/8 inch. Lag så et kryss som vist på bildet så du finner midten på papirbiten.

Kutt ut en sirkel 1 1/2 inch bred. Denne kartongbiten skal etter montering sitte på flaskehalsen og sørge for at vinhuset sitter rett på flasken.

Nå skal vi skjære til takmønene....
  Skjær til en kartongbit i størrelsen 6 x 2 7/8 inch. Sett et merke inn fra hver side ved 1 inch. Lag et kryss med utgangspunkt i de fire merkene. Ta så og skjær etter kryssets linjer som vist her...

 Lim så de to takmønene på som vist ovenfor. Merket som ble satt ved 1 inch på takmønene skal gå kant i kant med øverste kant på "husveggene".

Lim på kartongbiten med hull til flaskehalsen som vist nedenfor.
Monter huset ved å folde kartongen etter pregemerkene og lim sammen i skjøtene.

Huset er nå klart for å bli bekledd med veggpanel og vinduer.

Skjær til mønsterark i størrelsene 3 x 10 inch (2 stykk) og 3 x 8 inch (2 stykk) De to panelene som er 10 inch lange skjæres til etter mønene på huset, etter montering.
Lag et merke med blyant midt på panelene ved 4 1/2 inch målt nedenfra. Bruk dette merket videre som utgangspunkt når du stanser ut vinduene.

 

Vinduene lages ved at du bruker to spellbinderdies etter ønske. Ta den minste diesen og lag selve vinduet i veggpanelet. Skjær så til en ramme i en annen farge med de to diesene og lim den på som vinduskarm. Lim på en blonde fra baksiden av panelene - gardiner!

Monter de fire panelene på boksen med 3D limputer.

Taket har jeg desverre ikke bilde av, men lages som følger: Skjær til en kartongbit i størrelsen 9 x 4 inch. Preg biten på midten ved 4 1/2 inch - dette blir takets spiss. Den pregede linjen merkes ved 1 1/4 inch inn fra hver side. Du har da et 1 1/2 inch bredt felt midt på den pregede linjen. Her skjærer du et hull i taket som vinhalsen skal titte ut av. Pynt så taket med blonder og snøkrystaller.



Nederst på boksen passer det å pynte med et "snøfelt" hvor det er plass til tekst.

2 kommentarer:

  1. Wow, så flott. Kjempefint at du har laget en så detaljert oppskrift. Den skal jeg prøve,......... bare jeg får tid.
    Merete

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar - og lykke til med scrappingen :-)

    SvarSlett